top of page

Gjerdsvika,

        -nabo til storhavet

Like nord for Stathavet ligger Gjerdsvika som var hjemmehavnen til Strandheim frem til 1964. På femtitallet slet Strandheim seg fra ankerplassen (Blå prikk) og blåste opp på stranden (Rød prikk)

 

Cardinal har besøkt Gjerdsvika to ganger.

I 2010 kom vi uanmeldt, men vi hadde blitt observert under seil lenger nord og ryktet hadde gått forut for oss. Så kaien sto full av folk når vi ankom.

Det varmet kapteinens hjerte.

 

Den andre gangen var året etter, da var Cardinal invitert til den årlige festivalen "Maritime dager i Gjerdsvika"

 

Det var en fantastisk opplevelse å komme til Gjerdsvika denne gangen også. Jeg har ikke tall på alle besøkende som kom ombord disse dagene. Det var heller ikke måte på anerkjennelsen og ros jeg fikk for det arbeidet jeg hadde gjort for å få Cardinal til den skuten den var blitt. Dette var båtfolk som forsto hvor mye arbeid som måtte ha gått med til dette.

 

Men det var ikke bare glede og fryd under besøket, det måtte jo skje noe her også. Dagen etter festivalen, mandag kveld blåste det plutselig opp til storm. I løpet av bare noen minutter var det full storm og bølger på over 1 meter. Klyver seilet løste seg fra surringene og blåste til topps. Vi var tre mann som så vidt klarte å berge seilet. Cardinal lå ved en betong flytebrygge med stramme fortøyninger noe som gjorde at når bryggen gikk opp så gikk Cardinal ned og motsatt. Dette resulterte i at fortøyningen på styrbord låring rev av rekken, to rekkestøtter og et par bordganger på siden. Det ble gjort en nødreparasjon før vi gikk hjem til Bergen igjen.

Men alt i alt en fin tur likevel!

 

Her kan du lese repotasjene som sto i avisene etter de to besøkene i Gjerdsvika:

Strandheim strandet på stranden

Strandheim i Fjæra.

Cardinal seiler i mot Gjerdsvika i 2010

Vi runder moloen

Vi er ferdig fortøyd i 2010

Birger på styrehustaket

Vi ankommer Maritime dager i 2011

Det var gøy med alle besøkende

Skipperen på Cardinal hilser på siste skipper på Strandheim

Klyverseilet som blåste til topps.

Skaden under stormen

Rekkestøtter og bordgang revet løs.

Rekken var vekk.

Nødreparasjonen ferdig.

bottom of page